Cerere in casatorie Text Scurt cu Exemple

Compunerea unui text pentru a o cere în căsătorie poate fi un moment special și personal.

Iată câteva sugestii pentru a începe:

 1. Începe cu sinceritate:
  • “Draga [Numele ei], nu există cuvinte care să exprime în totalitate ceea ce simt în inima mea în acest moment…”
 2. Rememorează momentele speciale:
  • “Am petrecut împreună atâtea momente minunate și fiecare dintre ele a contribuit la ceea ce simt acum.”
 3. Exprimă-ți sentimentele:
  • “Tu ești persoana care a adus lumină în viața mea și fiecare zi petrecută alături de tine mă face să înțeleg cât de specială este dragostea noastră.”
 4. Amintiri importante:
  • “De la prima noastră întâlnire până la ultima clipă petrecută împreună, am strâns atâtea amintiri frumoase. Vreau să adaug încă una la lista noastră.”
 5. Dezvăluie intențiile tale:
  • “Astăzi, cu inima plină de dragoste și încredere în noi, aș vrea să te întreb ceva important, ceva ce vine din adâncul sufletului meu.”
 6. Cuvinte personale:
  • “Numele tău este melodia mea preferată, iar zâmbetul tău este lumina care îmi luminează ziua. Îmi doresc să păstrăm această melodie și să răspândim această lumină în fiecare zi a vieții noastre.”
 7. Fii autentic:
  • “Nu știu cum să compun cuvintele perfecte, dar ceea ce știu este că vreau să petrec restul vieții mele alături de tine.”
 8. Pune întrebarea:
  • “Aș vrea să ne angajăm unul față de celălalt pentru totdeauna. [Spune-i numele complet], te rog să fii soția mea?”
 9. Adaugă detalii personale:
  • “Am ales acest loc special pentru că amintirile noastre îl fac unic. Așa cum acest loc este special pentru noi, sper să devină și martorul începutului unei noi etape în viața noastră.”
 10. Încheie cu optimism:
  • “Îmi doresc să construim împreună un viitor plin de iubire, înțelegere și fericire. Ești totul pentru mine și vreau să împart totul cu tine. Te iubesc.”

Fiecare relație este unică, așa că personalizează textul în funcție de experiența voastră și de personalitatea partenerului tău. Cel mai important lucru este să fii sincer și autentic în expresia sentimentelor tale.

Iata cateva exemple cu texte scurte pentru cereri casatorie

Exemplu text 1

Draga [Numele partenerului],

De când am început să împart fiecare zi cu tine, am realizat că fericirea și bucuriile devin mai intense atunci când le împărtășesc cu tine. Astăzi, într-un loc special pentru noi, vreau să împărtășesc ceva și mai profund.

Îmi doresc să mergem împreună pe drumul vieții, să ne sprijinim unul pe altul în fiecare vis și să împărtășim toate clipele frumoase și dificile care vor veni. Astăzi, vreau să te întreb ceva important: [spunerea numelui complet], vrei să fii partenerul meu pentru totdeauna și să împărțim viața într-un mod cu totul nou?

Te iubesc din tot sufletul meu și nu văd nicio altă persoană cu care aș vrea să împart toate aceste momente minunate. Aștepți să ne construim viitorul împreună?

Cu dragoste eternă,
[Numele tău]

Exemplu text 2

Draga [Numele partenerului],

Azi, sub cerul senin care ne-a fost martor în atâtea clipe de fericire, vreau să împărtășesc un vis ce a prins rădăcini adânc în inima mea – un vis despre noi doi.

De fiecare dată când mă uit la tine, văd un viitor plin de iubire, complicitate și fericire. Astăzi, într-un moment ce sper să rămână întipărit în inimile noastre pentru totdeauna, aș vrea să îți pun o întrebare specială.

[Spune numele complet], îmi oferi onoarea de a fi soția/mea? Vreau să construim împreună un viitor în care să ne sprijinim reciproc, să împărtășim bucuriile și să depășim împreună orice provocare.

Aceasta este o promisiune de iubire eternă și un angajament să-ți fiu alături în fiecare pas al drumului. Vrei să faci acest pas cu mine și să ne începem călătoria către o viață plină de iubire și aventură?

Cu toată dragostea mea,
[Numele tău]

Exemplu text 3

Draga [Numele partenerului],

Cu fiecare batere de inimă, drumul nostru a fost o călătorie minunată, plină de amintiri și învățăminte. În această zi specială, când soarele strălucește cu o lumină aparte și inima mea bate mai tare, simt că momentul este perfect pentru a face o promisiune pentru tot restul vieții noastre.

De fiecare dată când privesc în ochii tăi, găsesc acel cămin liniștit și plin de căldură. Ai fost farul meu în nopțile întunecate și raza de soare în cele mai frumoase zile. Astăzi, vreau să îți cer ceva foarte special.

[Spune numele complet], îmi accepți inima și mâna în căsătorie? Îmi doresc să fim co-autorii acestei călătorii numite viață, să construim împreună o poveste a noastră și să împărtășim toate clipele frumoase și provocările ce vor veni.

Aștept cu nerăbdare să construim împreună un viitor plin de iubire, încredere și bucurii. Tu ești răspunsul la toate întrebările mele și sursa fericirii mele. Vrei să începem această nouă aventură împreună?

Cu toată dragostea mea,
[Numele tău]× WhatsApp